In EVENTS, Greek, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΔΡΑΣΕΙΣ / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, Νέα / News

Τι είναι για σένα η μουσική;

Σε αυτό το ερώτημα καλούμαστε όλοι να απαντήσουμε. Γιατί αυτό; Γιατί η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής είναι εδώ και ετοιμάζεται για τη 19η χρόνια διοργάνωσης στην Ελλάδα, διευρύνοντας τους ορίζοντες της και δίνοντας βήμα σε όλους για να συμμετάσχουν ενεργά στο μελωδικότερο πολιτιστικό γεγονός της χώρας.

Αλήθεια όμως, τι ακριβώς είναι μουσική; Είναι άραγε τo χτυποκάρδι, τα βήματα του δρόμου, μια συναυλία, ο ρυθμός, η επικοινωνία, οι θόρυβοι της πόλης,  το πέταγμα ενός βότσαλου στη θάλασσα, τα μπασαρισμένα ηχεία, ένα πάρτι στην ταράτσα;  Η ησυχία. Τα πάντα και τίποτα. Το κάθε τι γύρω μας, που προχωράει, ωριμάζει, εξελίσσεται.

Η μουσική δεν αναλώνεται σε είδη και ταμπέλες, παραμένει αέναη στο χρόνο και φροντίζει να συγκρατεί όμορφες άλλα και άσχημες στιγμές μέσα στις μελωδίες της. Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη τη μουσική και η μουσική έχει ανάγκη τους ανθρώπους.

Πάνω σε αυτή τη λογική, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής δίνει ένα έναυσμα για να μοιραστούν οι σκέψεις, οι ιδέες αλλά και οι ιστορίες των ανθρώπων σχετικά με το τι είναι η μουσική.

Από τις 21 μέχρι τις 24 Ιουνίου γιορτάζουμε. Όχι στα πλαίσια μιας «κλασικής» διοργάνωσης αλλά σε αυτά ενός μεγάλου τετραήμερου πάρτι με κεντρικό άξονα, τι άλλο; Τη μουσική!

Έμπνευση, χαρά, λύπη, συναισθήματα- οτιδήποτε μπορεί να δώσει και να δημιουργήσει. Όλοι μπορούμε να αποτελέσουμε κομμάτι της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής και να τη στηρίξουμε.

– Γράφεις; Στείλε δυο λόγια στο twitter: @EMD_Greece #EMD #tieinaimousiki

– Σου αρέσει να διοργανώνεις εκδηλώσεις; Συμπλήρωσε μια από τις παρακάτω φόρμες συμμετοχής ή/και στείλε μας την ιδέα σου στο info@europeanmusicday.gr (Δηλώσεις συμμετοχής έως 20 Μαΐου)

Παίζεις με τη μουσική; Ένωσε δημιουργικά την δύναμη σου και δήλωσε συμμετοχή συμπληρώνοντας τη παρακάτω φόρμα συμμετοχής καλλιτεχνών (Δηλώσεις συμμετοχής έως 16 Μαΐου)

– Είσαι σόλο καλλιτέχνης, DJ ή μουσικό σχήμα, ερμηνεύοντας πρωτότυπο υλικό ή μουσική; Προωθείς και διαχειρίζεσαι τα πάντα μόνος σου; Σε ενδιαφέρει να ζήσεις μια διεθνή εμπειρία. Δήλωσε συμμετοχή στο Nimpe Music Factory και μπες γίνε 1 από τα 3 ελληνικά σχήματα που θα εκπρωσοπήσουν τη χώρα στο Linecheck Festival and Conference που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του Milano Music Week το Νοέμβριο 2018. (Δηλώσεις συμμετοχής έως 29 Απριλίου)

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2018

 

1. Κάλεσμα προς διοργανωτές σε πόλεις που δεν είναι στο δίκτυο (έως τις 10 Μαΐου 2018)

Για να δηλώσετε συμμετοχή σε αυτή την κατηγορία, μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας σας, περιγράψετε το φορέα σας* και τους στόχους διοργάνωσης εκδηλώσεων στη πόλη σας δηλώνοντας συμμετοχή εδώ (Organizers Google form)  και επιλέξτε τη κατηγορία νέα πόλη

* Φορέας – Νομική Μορφή (λεπτομέρειες στη φόρμα)

 


 

2. Κάλεσμα προς συνδιοργανωτές* (σε πόλεις του δικτύου)

  • Ζείτε με την μουσική; Σας αρέσει να οργανώνετε δράσεις και εκδηλώσεις;
  • Έχετε κήπο, ταράτσα η πρόσβαση σε πεζοδρομημένο δρόμο;
  • Είστε παρέα, σύλλογος, ομάδα ανθρώπων ή πολιτιστικός φορέας;

Κάντε τη δική σας μουσική εκδήλωση τη μελωδικότερη μέρα του χρόνου! Δηλώστε συμμετοχή εδώ (Organizers Google form) έως τις 20 Μαΐου 2018.

* Ιδιώτες ή επιχειρηματίες, πολιτιστικά και καλλιτεχνικά κέντρα, σωματεία, ιδρύματα, μουσικές ακαδημίες ή σχολές, Ωδεία, Βιβλιοθήκες, Μουσεία, θέατρα, Ξενοδοχεία, Bar (κ.α.)

 


 

 3. Κάλεσμα συμμετοχής προς Μουσικούς / καλλιτέχνες

θέλετε να αλλάξετε τους ρυθμούς των πόλεων; Είστε ερασιτέχνες ή επαγγελματίες μουσικοί; Είστε της κλασσικής, της Rock, της παραδοσιακής ή της Hip-Hop Σκηνής (κ.α.); Έχετε ένα συγκρότημα, μια χορωδία ή μια ορχήστρα; Δηλώστε συμμετοχή εδώ (Artists Google form) έως τις 16 Μαΐου 2018.

 


 

Για να ενημερωθείτε σχετικά με τις συγκεκριμένες ημερομηνίες των πόλεων που σας ενδιαφέρουν, μπορείτε να ενημερωθείτε από τη σελίδα μας στο FB.

Το κάλεσμα συμμετοχής για τη Γιορτή της Μουσικής 2018 είναι ανοιχτό έως τις 10 Μαΐου για νέες πόλεις και έως τις 20 Μαΐου για τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Ημερομηνίες εκδηλώσεων ΕΓΜ Ελλάδος 2018: 21 με 24 Ιουνίου

ΓΕΝΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ #EMD2018

Εθνικός Συντονισμός: ΑΜΚΕ ΜΕΣΟ Μουσικές Εκδηλώσεις.

 

 

 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search