In ΔΡΑΣΕΙΣ / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, Νέα / News

Το ιστορικότερο πολιτιστικό γεγονός της χώρας «επανεκκινεί» το μελωδικότερο καλοκαίρι!

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής επιστρέφει δυναμικά για 23η συνεχόμενη χρονιά με ζωντανές εκδηλώσεις για τους απανταχού μουσικόφιλους! Και φέτος, θα σμίξουμε ξανά στους πιο εμβληματικούς χώρους της Ελλάδας μετά από δύο «άρρυθμα» χρόνια μουσικής αναστολής. Η συλλογική εμπειρία σε ζωντανούς δρόμους και γεμάτες πλατείες, σε καταπράσινα βουνά και σε γαλανόλευκα νησιά…θα αντικαταστήσουν κάθε εικονική πραγματικότητα. Φέτος η Μουσική χτυπάει δυνατά, και της αξίζει να πετάξει ψηλά!

Πάρε μια γεύση από το πλούσιο φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων, έλα νοιώσε τον ρυθμό και χόρεψε μαζί μας! Με αφετηρία την 18η Ιουνίου και για 5 ημέρες έως τις 22 Ιουνίου, η ομορφότερη γιορτή του καλοκαιριού, θα έρθει κοντά μας– απελευθερώνοντας το γλυκό χτυποκάρδι της σε περισσότερες από 23 περιφέρειες της Ελλάδας.

Ένα συνεχόμενο πάρτι που μας καλεί να ανακαλύψουμε νέους ήχους και να μαγευτούμε μέσω κάθε μορφής επικοινωνίας, γιατί η μουσική μας ενώνει, κουλτούρες και ρυθμικά χαμόγελα!

Τα 80 διαφορετικά σημεία εκδηλώσεων, συντονίζονται κάτω από μια μεγάλη καλλιτεχνική αγκαλιά προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους ανέμελη και γιορτινή διάθεση!

Πάνω από 110 σχήματα, ορχήστρες, μπάντες, χορωδίες και DJ’s σε περισσότερες από 130 διαφορετικές μουσικές εκδηλώσεις σε περιμένουν να χαρείς τη πολυθεματική μουσική εμπειρία!

Γιορτάζουμε την ανεπανάληπτη ενέργεια και την ατμόσφαιρα της ζωντανής μουσικής που μας έλειψε τόσο πολύ! Το φετινό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής είναι αφιερωμένη στην καρδιά της Μουσικής, στον πιο εξωτερικευμένο θερινό χτύπο της.

Αυτή η αρμονική «συμφωνία» θα ακουστεί στην Αθήνα μέσα από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το Ηρώδειο, τη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» , την Πλατεία Βαρνάβα και το Μέγαρο Μουσικής. Η συμπρωτεύουσα θα λικνιστεί μέσα από το Βασιλικό Θέατρο,  το Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ και το Μέγαρο Μουσικής. Ενώ το πανέμορφο μουσικό σκίρτημα θα συνεχιστεί με πάθος να μας συγκινεί μέσα από την Κοιλάδα Αχελώου, τους δρόμους και τις πλατείες της Αμφιλοχίας, της Λαμίας και της Ξάνθης, από τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου έως και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρος.

Ο πιο μαγικός μουσικός μαραθώνιος σε περιμένει! Φέτος η Μουσική χτυπάει δυνατά, και της αξίζει να πετάξει ψηλά!

Δες το πρόγραμμα (παρακάτω) και ενημερώσου για όλες τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής 2022 στις σελίδες: Facebook | Instagram | Twitter | Youtube

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Ένωσης Δικαιούχων Έργων Μουσικής. Ο Εθνικός Φορέας Συντονισμού των Διοργανωτών της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής και Ιδρυτικό Μέλος του Ελληνικού Δικτύου είναι η Αστική Μη-Κερδοσκοπική εταιρεία Μ.Ε.Σ.Ο.  

Recent Posts

Start typing and press Enter to search